Skocz do zawartości
[Ankieta] Zagłosuj i Ty! ×

Aktualności

Nowy motyw forum

Prezentujemy wam nowy motyw forum, który po raz kolejny wykonał dla nas ARISovsky. Wszelkie błędy lub propozycje zmian możecie zgłaszać w specjalnym do tego temacie. Zapraszamy do oceny i komentowania.

Nowy motyw forum

Prezentujemy wam nowy motyw forum, który po raz kolejny wykonał dla nas ARISovsky. Wszelkie błędy lub propozycje zmian możecie zgłaszać w specjalnym do tego temacie. Zapraszamy do oceny i komentowania.

Nowy motyw forum

Nowy motyw forum

Przyjęte [Redaktor] s t a r g i r l

Weronikaa

Rekomendowane odpowiedzi

1. Imię: Weronika

2. Wiek: 20
3. Staż na forum: 26.04.2019
4. Jak sobie wyobrażasz swoją przyszłą pracę jako Redaktor?: Trudne pytanie, ale jako redaktor sądzę, że wniosłabym "świeżość" w ten dział, mam dużo pomysłów, które w przyszłości mogłabym wnieść. Obecny stan kącika redaktorskiego jest średni. mała aktywność, zaniedbane tematy nad którymi trzeba by było mocniej popracować. Oraz sama chęć pomocy redaktorom, których no mało widać, i właśnie to bym chciałam wnieść w życie forum, aby aktywność była o wiele większa i żeby się coś działo na forum. 

5. Co przemawia za tym, żeby Cię przyjąć? (prosimy o dłuższą wypowiedź): Przede wszystkim chciałabym trochę urozmaicić życie kącika redaktorskiego. Co za tym idzie? Chcę go obudzić, zależy mi aby kącik redaktorski żył i był bardzo mocno aktywny. Mam dość dużo propozycji odnośnie działu, także Wam je teraz przekaże. 
1.  Gazetka w formie graficznej:

- Wprowadzenie - kilka słów od redaktorów, przedstawienie co się w niej znajduje, coś jak spis treści.
- "O tym się mówi!" - może niekoniecznie taki tytuł, ale chodzi mi tu o zamieszczenie jakiegoś najbardziej popularnego tematu na forum, w którym jest duża aktywność.
- Zmiany w regulaminie na forum - tu zależy, czy takowe będą miały miejsce, ale można podać nowe punkty w regulaminie, które zostały dodane oraz te, których już nie ma.
- Serwer pod lupą - wybranie jakiegoś serwera, przedstawienie jego historii, tego jak się rozwijał. Można tu też dodać kilka pytań do opiekuna, może coś w stylu mini wywiadu, jednak te pytania dotyczyłyby wyłącznie serwera oraz dodanie filmiku, który przedstawia rozgrywkę na serwerze (niekoniecznie, ale na pewno byłoby to ciekawsze).
- Najpopularniejszy użytkownik forum - zdobyta reputacja. Można się przyjrzeć za co dany użytkownik zdobył lajki. 
- Konkursy na forum - jakie i jakie nagrody są do zaoferowania. 
- Trudne tematy - poruszenie bardziej poważnych tematów, tj. LGBT, feminizm, tolerancja, wiara (tutaj znowu może być mini wywiad z wybraną osobą lub tą, która się zgłosi do niego).
- Nowi użytkownicy na forum, którzy zaczęli się na nim udzielać. Można zadać pytania jak trafił na naszą sieć, gdzie gra oraz jak ocenia forum.
- Wiadomości ze świata.
- Wiadomości z muzyki - tutaj możemy napisać chociażby o ogłoszeniu koncertu jakiegoś popularnego wykonawcy w Polsce, czy też wydaniu albumu. Krótkie przedstawienie artysty.
- Awanse/rezygnacje.
- Pożegnania - jeśli ktoś odszedł z forum, możemy go pożegnać oraz przedstawić jego historię z siecią, to jakie stanowiska zajmował oraz jak przyczynił się do rozwoju sieci.
2. "Szybka piątka" - osoba wybrana przez redaktora/lub która sama się zgłosi do danego redaktora, dostaje 3 zestawy pytań, w których jest 5 pytań i musi na nie odpowiedzieć, oczywiście ma prawo "pomieszać" sobie pytania z każdego zestawu, później wysyła odpowiedzi wraz z pytaniami (aby praca była szybsza i łatwiejsza do dodania) do redaktora, który przegląda zawartość czy nie ma żadnych błędów itp, i później dodaje temat. 

3. "Mocny full" - do serii są zapraszane 3 osoby, które odpowiadają na pytania, seria jest bardziej w formie quizu, pytania są różne. Niektóre zabawne, niektóre strasznie ciężkie a inne banalne proste lub nawet i dla osób +18, w całej zabawie chodzi o to, żeby można było przeczytać coś luźnego i przy tym pośmiać się z odpowiedzi danych osób.

4. "Na celowniku" - Zasady funkcjonowania tej serii są bardzo proste... redaktor będzie wybierać jedną osobę raz na miesiąc i pytać ludzi o opinie na temat tego użytkownika forum.
Następnie wszystkie zebrane opinie skleja się do całości i wstawia w temat, co więcej... opinie będę wrzucać anonimowo, aby uniknąć spięć między użytkownikami, oraz aby użytkownicy dający opinię na temat danej osoby, mówili szczerze, nie bacząc na to jak dana osoba zareaguje na szczerość, która nie zawsze może być fajna. 

5. "Q&A" - To już raczej jest znane wszystkim, redaktor tworzy osobny temat w którym można będzie zadawać pytania dla użytkownika, który zostanie nominowany. Do pierwszego tematu nominowana zostaje osoba wyznaczona przez redaktora, kolejne osoby do Q&A wyznacza sama osoba, która odpowiada na pytania, chyba jest to zrozumiałe i łatwe do ogarnięcia. 

6. "Co Wolisz" - W tej zabawie trzeba będzie wybrać pomiędzy dwoma rzeczami, dość banalna rzecz ale wydaje mi się, że dość ciekawa. Redaktor dodaje temat, który MUSI posiadać nazwę "Co Wolisz? #1" kolejny temat = inna liczba. 

Myślę, że wszystko dodałam co chciałam, także teraz zostawiam to Wam abyście podjęli decyzję na temat podania jak i moich pomysłów. Uważam, że są na tyle dobre, aby kącik był aktywny, ale pamiętajmy aby wziąć pod uwagę to, ze sam redaktor czy ekipa redaktorów tego nie zrobią, tutaj potrzebna jest też pomóc jak i aktywność użytkowników, za to oczywiście będę brała odpowiedzialność jeśli dostanę szansę współpracować z chłopakami. 

6. Posiadasz jakieś doświadczenie w tej dziedzinie? (gazetka szkolna, blog itp.): Posiadam dość duże doświadczenie jeśli chodzi o "pracę" redaktora. W szkolę prowadziłam gazetkę szkolą oraz pisałam "mini" wywiady do właśnie tej o to gazetki. Plus stanowisko redaktora na kilku sieciach, co dało mi większe doświadczenie i nauczyłam się pracy w grupie. 
7. Próbny materiał: Niestety brak. 

Edytowane przez s t a r g i r l
  • Pikachuuuu 2
  • Haha 1

• Właściciel

Jestem za okresem próbnym.

• Ciekawe pomysły.
  • Dobra ortografia.
  • Doświadczenie.
  • Wydaje mi się, że jesteś bardzo ambitna. 

Coraz częściej pojawiają się nowe, ciekawe pomysły w redakcji. Zabawy, które wymieniłaś bardzo mnie zainteresowały i bardzo chętnie chciałbym je zobaczyć u nas. Jestem ciekawy, jak to będzie wyglądać.

Myślę, że gdybyś załączyła próbny materiał, byłoby o wiele łatwiej ocenić czy się sprawdzisz.

A ja jestem na tak. 

+ Znam Weronikę i wiem, że spisuje się z danych jej obowiązków rangi, 

+ Super pomysły, kreatywność,

+ Wiek,

+ Doświadczenie.

Jestem na NIE :sad

+Wiek

+Kreatywność

+Doświadczenie

+Miła osóbka

+Dodatkowa para rąk do pracy

Podsumowując jestem na Tak (:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Przed rozpoczęciem przeglądania strony prosimy o zaakceptowanie Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności.