Skocz do zawartości
Serwer Only DD2 już wystartował zapraszamy - 145.239.237.178:27070 ×

Przyjęta Propozycja stylistyczna.

Takkar
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel

Witam. 

Jak pewnie każdy zauważył, nasze piękne GreenHaze to forum o tematyce głównie CS 1.6. 

Dlatego mam propozycję, aby mniej uwagi i czasu poświęcać na redakcję i grafikę a więcej na właśnie serwery. 

Dlatego wychodzę z kilkoma zmianami stylistycznymi i organizacyjnymi. 

Po 1, wyrzucić działy redakcji i grafiki gdzieś na dół forum a zaraz za najważniejszymi działami, dać bany a pod nimi serwery. 

Użytkownik, który dostał bana i chce grać na serwerze, po wejściu na forum powinien widzieć od razu gdzie może otrzymać ub, złożyć zażalenia, propozycje czy skargi. 

Taki użytkownik nie ma zamiaru czytać cytatów, oglądać grafik lub witać się z innymi. 

Po otrzymaniu fachowej pomocy w najważniejszych działach na forum, dopiero się zastanowi czy może przywitać się, popatrzeć np na wymagania na admina, poczytać regulaminy, obczaić konkursy. 

Pierdoły typu redakcja i grafika, moim zdaniem oczywiście, powinny być gdzieś w okolicach hydeparku (tam gdzie można się pośmiać i zobaczyć coś ciekawego). 

Po 2, Reklama, to wiadomo najważniejsza rzecz, bez której nikt by nawet o nas nie wiedział. 

Kiedyś pisałem propozycje odnośnie rangi "Reklamator", aby zrobić ją tak, żeby reklamowanie się opłacało. 

Znowu wychodzę z tym założeniem, proponuję przywrócić range Reklamator i dać jej na tyle dobre przywileje, aby użytkownicy chcieli posiadać ową rangę. 

Po 3, Dodać do legendy range Zbanowany (nie chodzi o FEFE), nie wiadomo kto jest zbanowany a kto nie, a np regulamin plebiscytu zabrania głosowania na osoby zbanowane, skąd użytkownik ma wiedzieć na kogo może, a na kogo nie może głosować? 

Nawet jeśli moderator zacytuje punkt z regulaminu bez nadawania kary, użytkownik musi się domyślać o kogo chodzi. 

Co o tym myślicie?

• Pikachuuuu 1

• Właściciel

@ Muchomorek ♡@ Radek ☆ @ Justyna ^^ @ Emzii ♥ @ Weronikaa @ Excellent. prosiłbym o dokładne wyrażenie swojego zdania na temat tych propozycji.

Ważnym punktem jest to że REDAKCJA i GRAFIKA zostaje na tym miejscu co jest absolutnie nie idzie do góry ani na dół.

Chciałbym abyście wyrazili swoje zdanie o przeprowadzeniu segregacji kategorii/działów jak i poddziałów.

• Pikachuuuu 1

Cytat

Po 1, wyrzucić działy redakcji i grafiki gdzieś na dół forum a zaraz za najważniejszymi działami, dać bany a pod nimi serwery. 

Użytkownik, który dostał bana i chce grać na serwerze, po wejściu na forum powinien widzieć od razu gdzie może otrzymać ub, złożyć zażalenia, propozycje czy skargi. 

Taki użytkownik nie ma zamiaru czytać cytatów, oglądać grafik lub witać się z innymi. 

Po otrzymaniu fachowej pomocy w najważniejszych działach na forum, dopiero się zastanowi czy może przywitać się, popatrzeć np na wymagania na admina, poczytać regulaminy, obczaić konkursy. 

Pierdoły typu redakcja i grafika, moim zdaniem oczywiście, powinny być gdzieś w okolicach hydeparku (tam gdzie można się pośmiać i zobaczyć coś ciekawego). 

Tutaj się totalnie nie zgadzam, dział redakcji i grafiki ma zostać w tym samym miejscu i nie powinien zmieniać swojego miejsca. Te działy są również ważne jak inne, więc ich aktualne miejsce jest w idealnym położeniu. 

Cytat

Po 2, Reklama, to wiadomo najważniejsza rzecz, bez której nikt by nawet o nas nie wiedział. 

Kiedyś pisałem propozycje odnośnie rangi "Reklamator", aby zrobić ją tak, żeby reklamowanie się opłacało. 

Znowu wychodzę z tym założeniem, proponuję przywrócić range Reklamator i dać jej na tyle dobre przywileje, aby użytkownicy chcieli posiadać ową rangę. 

To mi się podoba, ale bardziej pasuje mi tutaj nazwa rangi "Promotor". Można to wznieść w życie forum. tylko czy znajdą się takie osoby, które regularnie będą promować naszą sieć? 

Cytat

Po 3, Dodać do legendy range Zbanowany (nie chodzi o FEFE), nie wiadomo kto jest zbanowany a kto nie, a np regulamin plebiscytu zabrania głosowania na osoby zbanowane, skąd użytkownik ma wiedzieć na kogo może, a na kogo nie może głosować? 

Nawet jeśli moderator zacytuje punkt z regulaminu bez nadawania kary, użytkownik musi się domyślać o kogo chodzi. 

Z tym również mogę się zgodzić, ostatnio chciałam znaleźć pełną listę osób zbanowanych, ale nigdzie jej nie znalazłam. Może z mojej winy i niedopatrzenia, nie wiem. 

Ale ranga "zbanowany" przydałaby się w legendzie, i to bardzo. 

• Like 1

Godzinę temu, Takkar napisał:

To zostaje gdzie jest i TYLE. Co do wrzucenia wyżej działu związanego z banami jak najbardziej jestem ZA. Niestety muszę się zgodzić, że ludzie w 90% wchodzą na sieć po UB, a nie oglądać grafiki/cytaty. ALE ten dział zostaje gdzie jest i koniec.

Ja tutaj jestem na neutral, ranga prawdopodobnie będzie miała bardzo podobne jak nie identyczne "dodatki" jak premium. No ale niektórych może pociągać to, że jako nieliczni mają tę rangę. Tak jak wyżej napisałem, neutral.

Jak najbardziej za. Mimo, iż rzadko się zdarza sytuacja przedstawiona przez (pijaka) Traktora, to ranga jak najbardziej się przyda dla przejrzystości forum.

• Like 2

1. Wyrzucenie działu redakcji jak i  grafiki moja się z celem. Niektórzy tylko w tych działach się realizują. Obecnie widać mniejsze zainteresowanie, bo mało osób korzysta z forum. 
Jak osoby wyżej jestem za, aby przenieść dział Banów wyżej. Ale teraz pytanie gdzie? Nad działem dla użytkowników. Ewentualnie szybkie linki przenieść na samą górę, tam jest odnośnik do strefy banów.

2. Tu trzeba będzie głębiej obgadać z całą administracją na jakiej zasadzie będzie to działać.

3. Ranga zrobiona i dodana do legendy. Na dniach zostaną przeniesieni wszystkie osoby zbanowane.

Premium

1. Zostawić tak jak jest. Strefę banów możma gdzieś tam podrzucić wyżej

2. Trudno mi powiedzieć, albo byli by chętni, albo nie. Dogłębnie musiałoby być to obgadane

3. Za.

1. Strefę banów bym przeniósł tak jak to @ Takkarnapisał większość wchodzi na forum by dostać UB A nie czytać redakcję czy oglądać grafikę. I ten dział powinien być bardzo wyróżniony w postaci jakiegoś baneru typu " STREFA BANOW " czy " STREFA UnBanTeam ".

2. Tutaj nie mam zdania bo większość robi to na bocie i nie aktywnych forach .

3. Jak najbardziej ZA.

• Piwko 1

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Przed rozpoczęciem przeglądania strony prosimy o zaakceptowanie Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności.