Emzii ♥ Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 [Emzii ♥ ]: Witam wszystkich. Dzisiaj mam okazję gościć jedną osobę z naszej ekipy zielonych. Chodzi oczywiście o @ Weronikaa. Przechodząc do rzeczy, Weroniko, jesteś już z nami kawałek czasu, a sporo osób mało co o Tobie wie. Przedstaw się oraz powiedz coś o sobie. [Weronikaa]: Myślę, że znajdzie się kilka osób, które mnie znają wystarczająco dobrze, ale! Dla nowych użytkowników zrobię wyjątek i się przedstawię. Imię jak dobrze widać brzmi Weronika, mam na karku 20 lat a żyje sobie na południu Polski a dokładnie na Śląsku, a jeszcze dokładniej to w Mysłowicach. Jak można zobaczyć po kąciku redaktorskim jestem dość pracowitą osobą. Nienawidzę odkładania rożnych rzeczy na drugi plan, zawsze trzymam się tego, że trzeba działać od razu jeśli coś zostało Ci przeznaczone. Z charakteru jestem dość specyficznym człowiekiem. Nienawidzę ludzi i ich się boję. Jestem nieśmiała i wstydliwa, może tego nie widać, lecz trzeba mnie poznać mocniej żeby to zauważyć. [Emzii ♥ ]: Kolejna osoba ze Śląska, to już chyba jakaś plaga! Zawsze zastanawia mnie jak ludzie trafiają na nasze forum, zawsze to inna ciekawa historia. Zechciałabyś może mi opowiedzieć jak Ty trafiłaś w nasze progi? [Weronikaa]: W sumie trafiłam tutaj czystym przypadkiem. Na wcześniejszej sieci działy się bardzo dziwne rzeczy, które mi się niezbyt podobały, pomagając innym osobom na jednej z sieci właściciele z forum gdzie posiadałam rangi uznali, że "zdradzam" forum i szukam rang na innym, co było po prostu wyssane z palca. Więc zaczęłam szukać nowego podwórka gdzie będzie bardzo dobra atmosfera i tak trafiłam tutaj. Może ktoś z tego powodu się cieszy, może nie. Nie wiem. [Emzii ♥ ]: Jesteś żywym przykładem na to, że nasze forum ma coś, co przyciąga ludzi. Jak każdy wie sprawujesz u nas funkcje redaktora i grafika. Traktujesz to bardziej jako hobby, czy może pragniesz w przyszłości iść w tym kierunku? [Weronikaa]: Raczej jako hobby. W redakcji zawsze czułam się jak ryba w wodzie. Po prostu to kocham. Z grafika zaś jest tak, że pracuje w niej już od kilku lat lecz amatorsko, kiedyś chciałam wiązać z tym przyszłość, lecz chyba mi się nie uda. Czas pokaże. [Emzii ♥ ]: Co wpłynęło na to, że masz wątpliwości związane z grafiką jako pracą? [Weronikaa]: Sama nie wiem, chyba to, że czuje w głębi siebie że już mi nic nie wychodzi. Może to przez moje zdrowie i stan psychiczny. Wmawiam sobie, że już nie potrafię tego i tamtego i się zniechęcam przez to. Pewnie gdy coś się zmieni w moim życiu np wyprowadzka to będzie mi lepiej i coś się uda. Czas pokaże, trzeba być cierpliwym. [Emzii ♥ ]: Patrząc po twoich pracach, odnosisz tylko takie wrażenie. Są one na wysokim poziomie. Czy masz (podobnie jak ja) czasami koncepcję na daną pracę w głowie i od razu ją realizujesz czy wszystko Ci się tworzy "w międzyczasie"? [Weronikaa]: Wszystko robię na żywioł. Nie mam żadnych planów czy coś na pracę. Po prostu siadam, odpadam gimpa, myślę i tworzę. Zazwyczaj też muzyka dużo daje, oczywiście w moim przypadku. [Emzii ♥ ]: Teraz czas na klasyk. Gdzie widzisz siebie za 10 lat? [Weronikaa]: Trudne pytanie. W sumie chciałabym widzieć siebie na własnym mieszkanku lub domku z mężem u boku i jednym bobo. Na pewno też z bardzo dobrą i płatną pracą i cudownym zdrowiem. Chociaż o tym mogę zapomnieć. [Emzii ♥ ]: Bo grunt to dobrze ułożyć sobie życie, co nie? Zatrzymajmy się na chwilę przy luźniejszych pytaniach, jak wyobrażasz sobie idealną randkę? [Weronikaa]: Nie wymagam dużo, jak niektóre baby. Mi wystarczy dobry film, jakieś amciu i cudowna atmosfera. Oczekuje dużo zainteresowania, czułości, kontaktu wzrokowego i szczerego uśmiechu. Nie potrzebuje jakiś kwiatów czy czekoladek. Po prostu chcę prawdziwej atmosfery między mną i drugą osobą. Nic więcej do szczęścia nie potrzebuje. [Emzii ♥ ]: Taka dziewczyna to skarb! Do jakiego państwa chciałabyś się przeprowadzić? Albo chciałabyś zostać w Polsce? Wyjaśnij dlaczego właśnie tak a nie inaczej. [Weronikaa]: Patrząc na dzisiejszy stan Polski i tego co się dzieje, myślę o tym żeby się wyprowadzić za granicę, a gdzie dokładnie? Stany. Moje marzenie, które dziele z chłopakiem. Oboje chcemy mieszkać w stanach i mam nadzieję, że kiedyś nam się to uda. Jeśli nie, drugą opcją jest pozostać w Polsce ale mieszkać w Krakowie, kocham to miasto i jego klimat. [Emzii ♥ ]: Dlaczego akurat Stany? [Weronikaa]: Główny powód to klimat i ludzie. Społeczeństwo jest bardziej otwarte i różnorodne, mieszanka kultur. Większa tolerancja i akceptacja. Jest o wiele lepszy sposób życia i lepsze pieniądze, nie musisz się martwić czy starczy do 10. Możesz wyjść do sklepu w klapkach i dresach i dla nikogo to nie będzie dziwne. Ogólnie ludzie szczerze mają wywalone jak wyglądasz, w co wierzysz. Możesz być w 100% sobą i nikogo nie udawać. Nie ma krzywych twarzy na widok tatuaży u kobiet czy facetów, bo tam jest to normą. I w sumie jedno z ważniejszych, ludzie nie maja kija w pupci, nie zazdroszczą ci wszystkiego. Chrześcijanie tam obchodzą Halloween i nie zostają od razu wyzywani od dzieci szatana czy od zdrajców Boga. [Emzii ♥ ]: Właśnie to w stanach lubię, bezinteresowność, uprzejmość. Jakiego typu muzyki słuchasz najczęściej? Jacy są twoi ulubieni artyści? Podaj swoje ulubione utwory. [Weronikaa]: Najczęściej to amerykański rap, trap, r&b i czasami pop. Oczywiście moje serce dalej zostało przy polskim rapie, ale głównie TYLKO przy PlanBe. Kiedyś przed poznaniem mojego obecnego chłopaka byłam zakochana w Polskim rapie, lecz on zmienił moje gusta o 180 stopni i teraz po prostu on mnie brzydzi. Jeśli chodzi o ulubionych artystów to trochę ich będzie, wymienię tych, którzy są najczęściej przeze mnie słuchani: - Young Thug. - Post Malone. - The Weeknd. - Travis Scott. - Lil Uzi Vert. - Trippie Redd. - Cardi B. - Iggy Azalea. - Asap Rocky No i wiele więcej. Jeśli chodzi o moje ulubione nutki to można to zobaczyć na mojej liście Spotify, jeśli ktoś jest chętny mogę podać linkacza. [Emzii ♥ ]: Mam nadzieję, że na nowo przekonasz się do polskiego rapu ale teraz wróćmy do poważniejszych tematów. Jak wszyscy wiemy w dzisiejszych czasach nie trudno o 12 latka z papierosem na orliku czy ich ulubionym somerkiem gdzieś na odludziu. Co sądzisz o takim zachowaniu młodzieży? [Weronikaa]: Patologia, patologia i jeszcze raz patologia. Dla mnie takie osoby są naprawdę porażką i trzeba od razu się zainteresować takimi sprawami, a nie olewać to. Osoby, które tak się zachowują odzwierciedlają zachowanie, które widzą w rodzinnym domu lub w relacjach koleżeńskich. W tych czasach coraz więcej tego widać a to źle. [Emzii ♥ ]: Niestety, "nowocześni rodzice" pozwalają na coraz więcej. Ostatnio ten temat nieco przycichł, lecz chciałbym również i o nim porozmawiać. Jaki masz stosunek do LGBT? [Weronikaa]: KOCHAM I UWIELBIAM. Szanuje każdą osobę, która jest lesbijką, gejem czy biseksualna{tyczy się to całej organizacji lgbt). Cała ta sprawa z LGBT jest nieco śmieszna ale i chora. Dlaczego? Z jednej strony masz normalnego człowieka, który nie różnicy się niczym od Ciebie tylko tym, ze ma inną orientację od Ciebie a właśnie on jest traktowany jak jakiś potwór, jakby miał jakąś chorobę, cokolwiek. A z drugiej strony jest sobie jakiś osobnik płci męskiej i jak widzi dwie lesbijki idące przez miasto to od razu ślinka mu cieknie i stuleja pęka, bo przecież to jest WOW, dwie kobiety, które się całują lub uprawiają seks, ale jak widać dwóch gejów, to od razu jest ból i rozpacz, ze jak mężczyzną może z drugim się całować, czy być razem w łóżku, no przecież to jest SKANDAL. Każdy człowiek, powtarzam KAŻDY normalny człowiek potrafiłby uszanować życie drugiego człowieka. Wiesz dlaczego wszyscy w tych czasach są wrogo nastawieni do siebie? Powiem Ci, w Polsce nigdy nie było tolerancji i nie będzie, póki w rządach siedzą homofoby, seksiści i inne obleśne osoby. Oni promują tą nietolerancję, pokazują że nie można tego normalnie traktować, że trzeba karać takie osoby. Przytoczę tutaj marsz równości podajże w Białymstoku i co tam się działo. Spokój, porządek i szczęście ludzi w marszu zostało przerwane i bestialsko użyte wobec normalnym i spokojnych ludzi, czemu? Bo chcieli pokazać światu i naszemu narodu jak się cieszą z tego, jakimi są ludźmi? Pokazać, ze niczym tak naprawdę się nie różnią? Nie wiem dlaczego w ludziach jest tyle gniewu, jadu i nietolerancji. Nie wiem, naprawdę. Marzy mi się, żeby Polska w końcu zaczęła traktować każdego człowieka na równi, bez zabójstw, bójek i czegokolwiek. Bo bez tego ten kraj będzie coraz to gorszy. [Emzii ♥ ]: Widzę, że jesteś trochę uprzedzona w stosunku do naszych władz. Według Ciebie, która partia byłaby najlepszym kandydatem by reprezentować Polskę? [Weronikaa]: Nie narzekam, jest to moja obiektywna i szczera opinia na temat tego co widzę. Pewnie teraz zostanę zjechana od góry do dołu, ale niezbyt interesuje mnie opinia ludzi, więc według mnie Lewica byłaby najlepszą partia, która w pełni by mnie zadowalała w reprezentowaniu Polski. Ta partia pokazuje, że trzeba szanować każdego człowieka nie patrząc na jego orientacje, poglądy itp. [Emzii ♥ ]: Na koniec kilka szybkich strzałów. Jakim typem człowieka jesteś? Leniuchem, któremu nic się nie chce, czy osobą pełną energii, która ma zawsze na wszystko chęć? Czy może zależy to od dnia? [Weronikaa]: Raczej zależy to od dnia, humoru i mojego samopoczucia. Czasami są dni kiedy dosłownie nie mam ochoty na nic i chęci do życia, wtedy tylko bym leżała w łóżku, patrzyła w sufit i płakała, a czasami jest tak, że mogłabym robić wiele rzeczy na raz, posprzątać cały dom, zrobić pranie, obiad itp. [Emzii ♥ ]: Jakie są Twoje zainteresowania? [Weronikaa]: Chyba takie największe to grafika, muzyka i gotowanie. Kocham robić te rzeczy i cieszyć się z wykonywania tego. Muzyka jest dla mnie takim drugim życiem, słuchawki mam na głowie 24/7, nie potrafię wyjść bez słuchawek z domu czy nawet przejść do drugiego pomieszczenia np łazienki, no nie umiem normalnie funkcjonować bez muzyki. Zaś z gotowaniem jest tak, że ciągle uczę się nowych rzeczy, staram się tworzyć tez sama jakieś przepisy, czy to na słono czy słodko. [Emzii ♥ ]: Teraz coś co mnie ciekawi najbardziej. Jak się czujesz będąc osobą, która odpowiada, a nie zadaje pytania? [Weronikaa]: A tutaj Cię zdziwię. akurat bardzo lubię opowiadać na pytania od innych ludzi. Może trochę jest mi dziwnie, ale jakoś jest to do przeżycia. Ogólnie wolę bardziej ja zadawać pytania i dowiadywać się wszystkiego o danym człowieku, ale czasami można sobie zrobić przerwę i dać się poznać innym. [Emzii ♥ ]: Myślę, że tym możemy zakończyć nasz wywiad. Wielkie dzięki za wzięcie udziału. Teraz masz moment by powiedzieć coś do użytkowników i pozdrowić kogo chcesz. [Weronikaa]: Również dziękuje za ciekawe pytania. Chciałabym pozdrowić każdego bobaska. Kocham Was wszystkich. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Dziękuję jeszcze raz! Czekam na więcej Twoich wywiadów bobo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulema Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Super wywiad z mega fajną osobą! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Takkar Opublikowano 14 Listopada 2019 Właściciel Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Nie lubię czytać czegoś takiego i wszedłem tu tylko z nudów. Jednak muszę przyznać że odwaliłeś kawał dobrej roboty, dużo ciekawych informacji, zachowane zasady stylistyczne. Podoba mi się, oby więcej takich rzeczy w redakcji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacia ♡ Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Wywiad bardzo ładny. Czytelny i estetyczny. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Krystek. Opublikowano 15 Listopada 2019 Właściciel Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 No no czytelny i zawiera dużo informacji, nie żałuję wyboru ciebie na to stanowisko Przez Weronikaa, 15 Listopada 2019 Dobry wywiad dzięki mnie oczywiście, a nie. :y 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excellent. Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Wywiad bardzo spoko i naprawdę wiele informacji zawiera:) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi