Skocz do zawartości
Serwer Only DD2 już wystartował zapraszamy - 145.239.237.178:27070 ×

Polecam parę rzeczy(Różne gatunki)

Yanni
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Premium

Anime:

Dr. Stone 

Niewiadoma nagła fala zmieniła wszystkich ludzi na świecie w kamień na kilka tysięcy lat. Okazuje się że to nie całe ciało zmienia się w kamień tylko to jest taka powłoka. Główny bohater - Dr. Stone - ma na celu 'ożywić' resztę ludzkości i odbudować cywilizacje od epoki kamienia do nowoczesności w kilka lat. Na drodze stoi mu Tsukasa - Najsilniejszy uczeń gimnazjum na świecie, który ma w głowie plan nie budzić starszych osób ponieważ sądzi że szybko przywrócą starą władzę.

Assassination classroom (ANSATSU KYOUSHITSU),

Niezidentyfikowany potwór z kosmosu prawie całkowicie zniszczył księżyc. Kiedy przyszedł na ziemię, ogłosił że za rok zniszczy też Ziemię. Klasa 3-E czyli dzieci które zostały wyrzuceni z innych klas z powodów słabych wyników lub tworzeniu innych problemów zostają wybrani przez rząd żeby zabić tego potwora. Potwór ten sam postanowił warunek że będzie uczył tą klasę. (Więcej nie napisze bo sam niedawno zacząłem oglądać.)

Boku no Hero Academia,

W świecie w którym ludzie zaczęli rodzić się z różnymi mocami, ludzie którzy rodzą się bez żadnych moc są już rzadkością i raczej nie mają przyjemnie w życiu. Główny bohater - Izuku "Deku" Midoriya rodzi się bez moc. Podziwia głównego bohatera - All Might - który walczy ze złem i zawsze przychodzi ludziom na pomoc z uśmiechem na twarzy. Chce zostać taki jak on. 

7 Deadly Sins,

Siedem Zabójczych Grzechów jest grupką ludzi, na czele stoi Meliodas. Świat przez dwa tysiące lat jest pod oblężeniem przez demony, a właśnie ta grupa walczy z nimi. Meliodas ma czarną przeszłość ale w głębi serca jest dobry.

Jin-Roh: The Wolf Brigade (Oczywiście wersja animowana bo słyszałem o zwykłym filmie na podstawie tego.)

Ciężko jest mi streścić ten film. W krótkim zdaniu - Brygada Wilk stawia czoła podziemiu. Film jest pełen przesłanek, a jest w nim wszystko - od akcji i zabijania do smutnych momentów.

Wojenne:

Das Boot (1981),

Niemiecki film o załodze łodzi podwodnej U-96 podczas drugiej wojny światowej. Jest to klasyk który warto obejrzeć jeśli jest się miłośnikiem gatunku. Większość akcji dzieję się na pokładzie ale chyba nie było momentu w którym mi się nudziło. Soundtracki też spoko. 

Stalingrad (2013),

Jak sama nazwa wskazuje, jest to film o bitwie w Stalingradzie. Co tu dużo mówić? Oglądać, oglądać!

Napola (2004), 

Nie bałbym się powiedzieć że jest to mój ulubiony film wojenny. Młody bokser Fredrich trafia do szkoły która uczy elitę SS w której ciężko zderzy się z nienawiścią i prawdziwym nazizmem. 

Western:

Trylogia "Garść dolarów" i ogólnie wszystkie filmy z Clint'em Eastwood'em.

Oglądałem te filmy już kopę lat temu także streścić odpowiednio nie dam rady, ale wiem że jest warto obejrzeć. 

Fantasy:

Obejrzyjcie filmy z Wolverine'm w kolejności: X-Men Origins: Wolverine (2009), X-Men (2000), X2 (2003), X-Men: The Last Stand (2006), X-Men: Days of Future Past (2014), X-Men: Apocalypse (2016), The Wolverine (2013), Logan (2017)

Wolverine to mój ulubiony super bohater - jeśli tak w ogóle można go nazwać. Też już dawno nie oglądałem tych filmów (Oprócz Logan) ale pamiętam że jest to człowiek poddany eksperymentem w którym wstrzykują mu tytan do kości i ma również tytanowe pazury które mogą wyjść mu między knykciami w pięści. Ma też bardzo szybką regenerację i ogólnie jest przech**em a nie jakieś tam Spider-meny :D Polecam.

Troll Hunter (2012) (To też może się zaliczyć pod horrory ale daję tutaj.)

Film w którym grupka ludzi którzy coś tam filmowali napotkują człowieka którego pracą jest zabijanie trolli które wyjdą poza ich tereny, i pozbywa się zwłok. Były momenty w których mi się nudziło ale ogólnie podobał mi się temat trolli, dlatego film znajduje się na liście.

Horrory: 

No i tutaj mała ciekawostka - naprawdę boje się horrorów typu The ring/Insidious/The Conjuring itd, tym bardziej jeśli są oparte na faktach, ale boję nie w sensie że jedną lub dwie noce będę bał się iść na kibel dwa dni pod rząd tylko ogólnie będę miał koszmary, nie będę mógł spać, ogólnie w nocy srać w łóżko tygodniami. Także ten - Horrory podane nie są z kategorii 'tych bardzo strasznych' dla koneserów gatunku, tylko bardziej dla osób które chcą tam się raz, dwa razy przestraszyć czegoś na ekranie. 

Serie o Hannibalu w kolejności: Hannibal: Rising, Red Dragon, The Silence of the Lambs, Hannibal. 

Willow Creek (2013)

Hannibal Lecter jest inteligentnym mordercą i do tego kanibalem. Ogólnie nie ma momentów jak w typowym horrorze o duchach, a jest więcej krwi i scen drastycznych. Warto obejrzeć. 

To by było na tyle. Warto wspomnieć że nie jest żadna specyficzna kolejność tylko po prostu to co mi przyszło do głowy. Kilka zdań pod każdym tytułem jest własny także mogą nie być w 100% dokładne.

Edytowane przez Isildur
  • Piwko 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Przed rozpoczęciem przeglądania strony prosimy o zaakceptowanie Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności.